GoDashboard, BI Dashboards, KPI Dashboards, Ecommerce Dashboards, Big Data, Data analyse
Waarom een dashboard voor een webshop?
25 januari 2017
KPI tips voor uw data dashboard
Tips: Kies de juiste KPI’s bij uw dashboard
20 februari 2017
Show all

Tweedekamer Verkiezingen 2017 Dashboard

GoDashboard, BI Dashboards, KPI Dashboards, Ecommerce Dashboards, Big Data, Data analyse

GoDashboard, BI Dashboards, KPI Dashboards, Ecommerce Dashboards, Big Data, Data analyse

D e Tweede Kamerverkiezingen zijn op woensdag 15 maart 2017. Dit jaar zijn de gewone Tweede Kamerverkiezingen enigszins anders met drie wetsvoorstellen die al zijn aanvaard door beide Kamers. Namelijk een voorstel over de invoering van een correctief referendum. Daarnaast een voorstel over het uit de Grondwet halen van de burgemeestersbenoeming. En tot slot het voorstel over de positie van Caribisch Nederland.


Wanneer de Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden is in de wet vastgelegd, deze Kieswet bepaalt dat uiterlijk vijf jaar na de vorige verkiezingen nieuwe verkiezingen moeten plaatsvinden. Deze verkiezingen dienen in maart gehouden te worden, tenzij er in die periode andere verkiezingen zijn. Bijvoorbeeld verkiezingen voor de Staten of de gemeenteraden.

De politieke partijen die zich verkiesbaar willen maken tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 konden zich tot en met 19 december 2016 laten registreren. Maar de officiële kandidaatstelling van de Tweede Kamerverkiezingen was op 30 januari 2017. De huidige Tweede Kamer wordt op donderdag 23 maart ontbonden en daarna treedt de nieuwgekozen Kamer aan, mits er dan een coalitie is gevormd. Dit laatste kan bij de verkiezingen van 2017 best een uitdaging worden. Er zijn door verschillende partijen al uitspraken gedaan over (on)mogelijke coalities en samenwerkingen.

Bij GoDashboard, een Nederlands bedrijf in data visualisatie, volgen we de ontwikkelingen van de verkiezingen in Nederland op de voet. En natuurlijk doen we dat niet door urenlang websites af te zoeken maar hebben we ons eigen verkiezingen dashboard gemaakt.

Eén real-time dashboard met alle relevante informatie over de verkiezingen!

We hebben data van verschillende bronnen gecombineerd en verrijkt om te komen tot een Tweede Kamerverkiezingen dashboard dat ons de volgende KPI's :) laat zien:

Aantal zetels, laatste peilingen (meerdere bronnen)
Procentuele verdeling per partij
43 politieke standpunten inclusief het standpunt per partij
Live Twitter feed van alle politieke partijen
Live Twitter feed van alle politiek gerelateerde tweets (publiek)
Evenementen agenda tot de verkiezingen

Een zeer compleet dashboard met alle KPI’s over de Tweede Kamerverkiezingen 2017 op één plek!


Maar ook voor ná de verkiezingen is dit verkiezingen dashboard ‘bookmark waardig’ want onze “Verkiezingen beloften checker” gaat de komende 4 jaar bijhouden welke partij zijn standpunt aanpast, behoudt en heeft weten waar te maken! Wat ons betreft de belangrijkste politieke KPI bij de volgende verkiezingen.