5 Tips voor een succesvol dashboard
6 mei 2016
Concurrentie Benchmark Alle KPI's van uw favoriete online diensten in één overzichtelijk dashboard. Zelf prachtige data visuals en grafieken creëren zonder ICT kennis
Webshop concurrentie benchmark 2017
31 december 2016
Show all

Introductie in dashboards

Een data dashboard is een tool die wordt gebruikt binnen bedrijven om belangrijke cijfers, statistieken, en andere belangrijke bedrijfsdata te halen uit verschillende databronnen. Een data dashboard kan betrekking hebben op een heel bedrijf, afdeling of specifiek proces.


In elk zakelijke omgeving is de tendens van tegenwoordig, het creëren van (meer) data. Hiervoor hebben we zelfs een nieuwe term bedacht: Big Data. Het beheren en het extraheren van waardevolle informatie uit Big Data is één van de belangrijkste uitdaging voor bedrijven. Bij het zoeken naar een adequate manier om data analyses en data koppelingen tot stand te brengen én deze vervolgens inzichtelijk te maken, komen organisaties met 15 FTE t/m 250 FTE al snel in een impasse terecht.


Data dashboards maken het mogelijk om data gedreven beslissingen te maken, marktkansen tijdig te benutten en trends inzichtelijk te krijgen.